"Kişinin burnunun ucunda olanı görmesi sürekli bir mücadele gerektirir" George Orwell : (Günah Keçisi)

20 Aralık 2023 Çarşamba

 

 

                       

İFSAK üyelerinin 'kırmızı çizgisi' var mı? 

Merak etmekten yoruldum. 
İstiklal Caddesi gibi sosyal ve siyasi hayatın ortasında konumlanmış bir derneğin çizgisi merak edilmez mi? 
Memlekette daha "ne olması" bekleniyor ki, derneğin üyeleri yeter desin? Ben "olması bekleneni" merak ediyorum. Olan biten karşısında bir fikir beyanı yani. Al sana fikir denebilir; derneğimizin aylık programının içeriği, eserlerimiz. Yani boş durmuyoruz, çok yoruluyoruz... 
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen'in bugünkü Cumhuriyet gazetesi köşesindeki yazı başlığı şu "Uyan halkım, laiklik için uyan!" Bu arada Sanatçılar Girişimi açıklamalarında konuyla ilgili herkesi, zaten içimize işlemiş olan tehlikeye karşı bütün Cumhuriyetçileri göreve çağırıyor. 
Halk denilen, Cumhuriyetçiler denilen sen, ben, üyeleri ile İFSAK, dernekleri ile Türkiye'nin Fotoğraf Sanatı Federasyonu. Zaten tehditler alan bir kadın yazarın canını yakarlarsa İFSAK'ın çağdaş, laik vicdanı; yoğun programıyla, Anıtkabir ziyaretleriyle, internet ortamındaki ulusal gün anmalarıyla diner mi? 

Bir anımsatma. İFSAK gibi dernek olan TÜSİAD bile hayrımıza olmayan onca yoğun çalışması arasında fikrini açıkladı az önce. 

Ayrıca, ses çıkaran bir avuç sanatçı, yazar, gazeteci ve derneği fikir kardeşliğinde yalnız bırakmak unutulmayacak haksızlık değil mi? 


İbrahim Akyürek, İFSAK üyesi,

20 Aralık 2023